10 / 03 / 2020
ODA MÜZİĞİNDE 8 MART ÖZEL KONSERİ
Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın hafta içi programında yer alan ve her hafta kapalı gişe birbirinden özel sanatseverleri ağırlayan oda müziği konserlerinin bu haftaki konuğu İstanbul Flüt Topluluğu oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için birbirinden özel eserleri seslendirdi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Ergin Orbey sahnesinde gerçekleştirilen oda müziği konserinde Ayla Uludere, Özlem Noyan, Şebnem Uşen, Aysu Zehra Şanver, Ayşen Bulut, Ecem Yılmaz, Özge Salar Berber ve Ece Karşal’ın oluşturduğu İstanbul Flüt Topluluğu Eskişehirli sanatseverler ile buluştu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için sahne alan topluluk Tchaikovsky, Dvorak, Debussy gibi bestekarların eserlerinin yanında Yemen Türküsü, Çökertme ve Zeybek gibi Türkçe eserleri de başarıyla seslendirdi.
Oda Müziği konserlerinin gelecek programında 16 Mart 2020 Pazartesi günü saat 20.00’de Ergin Orbey Sahnesi’nde konuk sanatçılar Gülriz Germen, Yuri Semenov ve Alexander Mekaev sahne alacak.
KLARİNET KONÇERTOSU’NUN DÜNYA PRÖMİYERİ ESKİŞEHİR’DE GERÇEKLEŞTİ
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Ceyda Ayanoğlu yönetiminde, klarinet sanatçısı And Karabacak solistliğinde unutulmaz bir konsere daha imza attı. Konserde EBB Senfoni Orkestrası fagot sanatçısı Mustafa Kemal Saydam’ın bestelediği Klarinet Konçertosu’nun dünya prömiyeri gerçekleştirildi.
DevamıSENFONİ ORKESTRASI’NDAN CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Murat Cem Orhan yönetiminde ve Anatolian Sopranos grubu Çiğdem Önol, Funda Saltaş Ateşoğlu ve Esin Talınlı solistliğinde Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri’yle cumhuriyetimizin 102. yılını coşkuyla kutladı. Konsere katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, eline batonu alıp orkestranın başına geçerek coşkuyu doruğa çıkardı.
DevamıESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SENFONİ ORKESTRASI VE MARİMBA SANATÇISI EREN BİNİCİ’DEN UNUTULMAZ KONSER
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Rustam Rahmedov yönetiminde, perküsyon sanatçısı Eren Binici solistliğinde unutulmaz bir konsere daha imza attı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde orkestranın ve Binici’nin performansı büyük beğeni topladı.
Devamı
