24 / 06 / 2019

SENFOROCK RÜZGARI ESKİŞEHİR’İ SALLADI

Sanatseverlerin bilet alabilmek için uzun kuyruklar oluşturduğu Senforock Konseri, Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce Eskişehirlinin katılımıyla gerçekleşti. Konsere büyük katılım gösteren Eskişehirlilere teşekkür eden Başkan Büyükerşen, sanata ve sanatçıya değer veren kentlerin çoğalmasıyla Türkiye’de her şeyin çok güzel olacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası tarafından geçtiğimiz aylarda düzenlenen ve biletleri günler öncesinden tükenen Senforock Konseri yoğun talep üzerine tekrar sanatseverler ile buluştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından “Salonlara sığmadık, meydanlara taşıyoruz” sloganıyla duyurusu yapılan konser, Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce Eskişehirlinin katılımıyla gerçekleşti. Orkestra Şefi Musa Göçmen ve konuk solistlerin muhteşem performansları ile rock müziğin efsaneleri anıldı. Meydanı dolduran Eskişehililer, Barış Manço, Cem Karaca, Erkin Koray gibi unutulmaz sanatçıların eserlerini hep bir ağızdan söyledi.

Eskişehirlilerin sanata büyük değer veren bir belediye başkanına sahip olduğu için çok şanslı olduğunu ifade eden Orkestra Şefi Musa Göçmen, “Türkiye’de salonların dolmadığı şehirleri üzülerek görürken, Eskişehir’de salonlara sığmayan, meydanları dolduran sanatseverlerle karşılaşıyoruz. Kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Eskişehir’e böyle bir Senfoni Orkestrası kazandıran, birbirinden güzel salonları sizlerin hizmetine sunan Sayın Büyükerşen’e yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Musa Göçmen ve konuk solistleri tek tek tebrik eden Başkan Büyükerşen ise “Bu sene de salonlarımızda hem konserlerimiz hem tiyatro oyunlarımız kapalı gişe sahnelendi. Şimdi hem Orkestramız, hem de siz Eskişehirlileri güzel bir tatil dönemi bekliyor. Önümüzdeki sene birbirinden özel konserlerle yine buluşacağız. Ben Orkestramızın hepsi birbirinden başarılı sanatçılarını gözlerinden öpüyorum. İnanıyorum ki Türkiye’de Eskişehir gibi sanata değer veren kentlerimizin çoğalmasıyla her şey çok güzel olacak” dedi.


SENFONİ ORKESTRASI’NDAN UNUTULMAZ “İSPANYA GECELERİ” KONSERİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın bu hafta gerçekleştirdiği özel “İspanya Geceleri” konseri yoğun ilgi gördü. Unutulmaz konser orkestra şefi Murat Cem Orhan yönetiminde, Ayhan Uştuk (Tenor), Kağan Korad (Gitar) ve Serkan İşcan (Vurmalı Çalgılar) solistliğinde gerçekleşti.

Devamı

SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKULU 19 MAYIS KONSERİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta gerçekleştirdiği özel konserle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Konser orkestra şefi Atıf Taner Çolak yönetiminde, Arkın Akçagül (Piyano) ve Duru Önhon (Keman) solistliğinde gerçekleşti. Değerli rejisör Murat Atak’ın etkileyici anlatımıyla icra edilen konser sanatseverlerin büyük beğenisini topladı.

Devamı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SENFONİ ORKESTRASI’NDAN UNUTULMAZ KONSER

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Maximilian Cem Haberstock yönetiminde, viyolonsel sanatçısı Poyraz Baltacıgil solistliğinde unutulmaz bir konser daha gerçekleştirdi.

Devamı
Copyright © 2014 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.