31 / 12 / 2019

SENFONİDE TENOR VE SOPRANO GECESİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın bu haftaki programında soprano Iva Ionova ve tenor Ömer Türkmenoğlu’nun muhteşem performansları geceye damga vurdu. Sunay Muratov’un orkestra şefliğini yaptığı konserde salonu dolduran Eskişehirliler keyifli bir akşam yaşadı.

2002 yılında kurulan ve Eskişehirli sanatseverlere unutulmaz dinletiler sunmaya devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu hafta yine muhteşem bir konser ile Eskişehirli sanatseverleri büyüledi. Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen ve konuk solist olarak soprano Iva Ionova ve tenor Ömer Türkmenoğlu’nun katıldığı konserde birbirinden önemli bestekarların eserleri başarıyla seslendirildi. Performansları ile Eskişehirlileri kendilerine hayran bırakan konuk solistler konser sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Eskişehir’e yıl içerisinde sık sık geldiğini belirten Türkmenoğlu, her geldiğinde dolu salonlara konser vermekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, sanata ve sanatçıya değer veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür etti.

Senfoni Orkestrası’nın gelecek hafta yeni yıl özel konseri ile Eskişehirliler ile buluşacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, biletlere büyük ilgi olduğunu ifade ederek satışın internet üzerinden ve bilet gişelerinden devam ettiğini belirttiler.


ESKİŞEHİR ULUSLARARASI GÜRER AYKAL ORKESTRA ŞEFLİĞİ YARIŞMASI’NDA FİNALİSTLER BELLİ OLDU.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ve klasik müzik dünyasının ilgiyle takip ettiği Eskişehir Uluslararası Gürer Aykal Orkestra Şefliği Yarışması’nda ikinci aşama tamamlandı. Uluslararası jüri tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda finale yükselmeye hak kazanan dört genç orkestra şefi belirlendi.

Devamı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SENFONİ ORKESTRASI’NDAN SEZON SONU KONSERİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu hafta orkestra şefi Özgür Sevinç yönetiminde gerçekleştirdiği “Bahar Konseri” ile 2025–2026 konser sezonunu tamamladı. Konserde Ecem Önol (soprano), Deniz Çevik (soprano), Zafer Zencirli (tenor) ve Tolga Futacı (bariton) solist olarak yer aldı.

Devamı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SENFONİ ORKESTRASI’NDAN UNUTULMAZ PRÖMİYER

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, gerçekleştirdiği Türkiye prömiyeriyle bu  sezonun dikkat çeken konserlerinden birine daha imza attı. Orkestra şefi Orçun Orçunsel yönetiminde gerçekleştirilen konserde, korno sanatçısı Mustafa Kaplan ve trombon sanatçısı Mehmet Ali Baydar solist olarak sahne aldı. Nitelikli repertuvarı ve başarılı yorumlarıyla öne çıkan konser, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Devamı
Copyright © 2014 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.