08 / 01 / 2020
HİSSELİ HARİKALAR KUMPANYASI PERDELERİNİ ESKİŞEHİR İÇİN AÇTI
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Devlet Opera ve Balesi iş birliği ile düzenlediği ve her yıl Eskişehirli sanatseverler tarafından büyük ilgi gösterilen Eskişehir 10. Opera ve Bale Günleri ikinci gösterimiyle devam etti. Haldun Dormen tarafından kaleme alınan ve Türkiye’nin en çok izlenen müzikallerinden biri olan Hisseli Harikalar Kumpanyası bu kez perdelerini Eskişehirli sanatseverler için açtı.
Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından sahnelenen ‘Hisseli Harikalar Kumpanyası’na Eskişehirli sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Salonda merdiven boşluklarını bile dolduran sanatseverleri, müzikal öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile birlikte Türk Tiyatrosu’nun efsane ismi Haldun Dormen birlikte selamladı.
Anadolu’da turneler yapan bir çadır tiyatrosunda geçen müzikalde köy ağasının assoliste aşık olmasını konu alıyor. Oyun içerisinde dönemin oyuncuları Adile Naşit, Ayşen Gruda, Erol Evgin, Nevra Serezli, Mehmet Ali Erbil, Turgut Boralı sahneye yansıtılan fotoğraflarla büyük alkış aldı. Eskişehirlilere unutamayacakları bir akşam yaşatan opera ve bale sanatçıları ile senfoni orkestrası, müzikal sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Etkinlik sonunda sahneye çıkan tiyatronun efsane ismi ve müzikalin yazarı Haldun Dormen “Yıllar öncesinde yazdığım ve o dönemler büyük ilgi gören bir oyunu kültür ve sanata aşık bir kent olan Eskişehir’de izlemekten büyük gurur ve mutluluk duydum. Ben oyunu sahneleyen Samsun Devlet Opera ve Bale sanatçılarından yönetmenine, kostümcüsünden ışıkcısına bizlere yaşattıkları bu muhteşem gece için teşekkür ediyorum” dedi.
Eskişehir 10. Opera ve Bale Günleri’nin gelecek programında 10 Ocak 2020 Cuma günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının sahne alacağı Fındıkkıran balesi Eskişehirliler ile buluşacak.

ESKİŞEHİR ULUSLARARASI GÜRER AYKAL ORKESTRA ŞEFLİĞİ YARIŞMASI’NDA FİNALİSTLER BELLİ OLDU.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ve klasik müzik dünyasının ilgiyle takip ettiği Eskişehir Uluslararası Gürer Aykal Orkestra Şefliği Yarışması’nda ikinci aşama tamamlandı. Uluslararası jüri tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda finale yükselmeye hak kazanan dört genç orkestra şefi belirlendi.
DevamıESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SENFONİ ORKESTRASI’NDAN SEZON SONU KONSERİ
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu hafta orkestra şefi Özgür Sevinç yönetiminde gerçekleştirdiği “Bahar Konseri” ile 2025–2026 konser sezonunu tamamladı. Konserde Ecem Önol (soprano), Deniz Çevik (soprano), Zafer Zencirli (tenor) ve Tolga Futacı (bariton) solist olarak yer aldı.
DevamıESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SENFONİ ORKESTRASI’NDAN UNUTULMAZ PRÖMİYER
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, gerçekleştirdiği Türkiye prömiyeriyle bu sezonun dikkat çeken konserlerinden birine daha imza attı. Orkestra şefi Orçun Orçunsel yönetiminde gerçekleştirilen konserde, korno sanatçısı Mustafa Kaplan ve trombon sanatçısı Mehmet Ali Baydar solist olarak sahne aldı. Nitelikli repertuvarı ve başarılı yorumlarıyla öne çıkan konser, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.
Devamı
