04 / 09 / 2020

SENFONİ ORKESTRASI KURTULUŞ İÇİN SAHNE ALDI

Eskişehir'in kültür sanat hayatına büyük katkı sunan ancak pandemi nedeniyle sanatseverlerden ayrı kalan Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, uzun bir süre sonra 2 Eylül Eskişehir'in Kurtuluşu için özel bir konsere imza attı. Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen konserde sanatseverler mesafe ve maske kurallarına uyarak kurtuluş coşkusunu yaşadı.

Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası tarafından Sazova’da gerçekleştirilen 2 Eylül Özel Konseri’nde Şef Ender Sakpınar yönetiminde konuk solist Orhan Eryılmaz sahne aldı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Önder ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce’nin katıldığı konserde kemençesi ile sanatseverlere unutulmaz bir gün yaşatan Eryılmaz ve Senfoni Orkestrası, konser sonunda Eskişehirlilerden büyük alkış aldı.

Böylesine özel bir günde sahne almaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Orkestra Şefi Ender Sakpınar konuşmasına misafirlere Başkan Büyükerşen’in 2 Eylül kutlama mesajını okuduktan sonra "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası olarak pandemi sürecine girdiğimizden beri sanatseverler ile buluşmak için gün saydık. Bugün gönül isterdi ki her zaman ki gibi dolu salonlarda sizlerle buluşalım. Ancak pandemi nedeniyle etkinliğimizi açık alanda sınırlı sayıda sanatseverimiz ile gerçekleştirebiliyoruz. Bugün şehrimizin kurtuluş günü için sahne almaktan tüm orkestra olarak gurur duyduk. Bizleri yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere teşekkür ediyor, şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılını bir kez daha kutluyoruz” dedi.

SENFONİ ORKESTRASI’NDAN ANLAMLI KONSER

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Gürer Aykal yönetiminde, viyola sanatçısı Efdal Altun solistliğinde ve koro şefi Özlem Erdoğan yönetimindeki Eskişehir Polifonik Korosu’nun katkılarıyla anlamlı bir konsere imza attı.

Devamı

SENFONİ ORKESTRASI’NDAN ULUSLARARASI PERFORMANS

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu hafta gerçekleştirdiği konserle sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Orkestra şefi Rustam Rahmedov yönetiminde sahneye çıkan orkestraya, piyanistler Muhiddin Dürrüoğlu ve Özgür Aydın ile trompet sanatçısı Renato Lupu solist olarak eşlik etti. Yoğun ilgi gören konser, dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Devamı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SENFONİ ORKESTRASI’NDAN “KLASİK’TEN HOLLYWOOD’A” UNUTULMAZ GECE

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu hafta orkestra şefi Ender Sakpınar yönetiminde, klasik gitar sanatçısı Özberk Miraç Sarıgül solistliğinde unutulmaz bir konsere daha imza attı. “Klasik’ten Hollywood’a Film Müzikleri” başlıklı konserin biletleri günler öncesinden tükenirken, sanatseverler salonu tamamen doldurdu.

Devamı
Copyright © 2014 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.