07 / 10 / 2024
LÜKÜS HAYAT MÜZİKALİ ON YIL SONRA YENİDEN SANATSEVERLERLE BULUŞTU
Tiyatro tarihinin sevilen ve klasikleşmiş eserlerinden birisi olan Lüküs Hayat Müzikali’nin prömiyeri Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. İlk kez 2014 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının iş birliğiyle sahnelenen müzikal, on yıl sonra yeniden izleyicilerle buluştu. Cemal Reşit Rey’in bestelediği, librettosunu ise Ekrem Reşit Rey’in yazdığı iki perdeden oluşan ünlü müzikal “Lüküs Hayat” izleyenlerin beğenisini topladı.
Yönetmenliğini Haldun Dormen’in üstlendiği müzikal, Rıza ve Fıstık’ın hırsızlık yapmak için girdikleri zengin bir köşkte, kendilerini kıyafet balosunda bulmasıyla başlar ve olaylar gelişir.
Orkestra şefi Orhun Orhon yönetiminde gerçekleşen müzikalde orkestrasyon ve müzik düzenleme Aytuğ Ülgen’e ait. Oyunun yardımcı yönetmenliğini Mete Ayhan, koreografisini Selçuk Borak, dekor tasarımını Barış Dinçel, kostüm tasarımını Tülay Kale, ışık tasarımını ise Ersen Tunççekiç üstleniyor.
Toplumdaki sınıfsal ayrımı incelikli anlatımıyla gözler önüne seren Lüküs Hayat Müzikali, mizahi yaklaşımıyla da izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
Gecenin sonunda bütün oyuncular (Berkay AKIN, Devrim Özder AKIN, Elif Savran PERK AKYOL, Elçin TEZCAN BALCI, Gamze DEMİRER, Ezgi COŞKUN GÖLLÜ, Elif Melda YILMAZ HATİPOĞLU, Mustafa KILIKCI, Özgür ONAN, Serhat ONBUL, Alp SUNAOĞLU, Sermet YEŞİL, Atakan CELBİŞ, Derya DAŞLI, İsa Can DİNÇ, Eda EĞİLMEZ, Birsu METİN, Emel ALNADY, Ahmet BARUT, Nigar BERKTİN, Onur BİRGİ, Kutan GÖKKAYA, Ceyda ÇINAR ONBUL, Yağmur Sena KAYAR) ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ayakta alkışlandı.
Geceye Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Avukat Ayşe Ünlüce, Orgeneral Sayın İsmail Güneykaya, CHP Eskişehir Milletvekili Sayın İbrahim Arslan ve eşi Sayın Semra Arslan ve Eskişehir Vali Yardımcısı Sayın Oğuz Şenlik de katıldı. Prömiyerin sonunda sahneye davet edilen Eskişehir Belediye Başkanı Sayın Ayşe Ünlüce, sanatçıları tebrik etti. Plaket takdiminden sonra biten gece, sanatseverlerden tam not aldı.
SENFONİ ORKESTRASI’NDAN UNUTULMAZ “İSPANYA GECELERİ” KONSERİ
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın bu hafta gerçekleştirdiği özel “İspanya Geceleri” konseri yoğun ilgi gördü. Unutulmaz konser orkestra şefi Murat Cem Orhan yönetiminde, Ayhan Uştuk (Tenor), Kağan Korad (Gitar) ve Serkan İşcan (Vurmalı Çalgılar) solistliğinde gerçekleşti.
DevamıSENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKULU 19 MAYIS KONSERİ
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta gerçekleştirdiği özel konserle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Konser orkestra şefi Atıf Taner Çolak yönetiminde, Arkın Akçagül (Piyano) ve Duru Önhon (Keman) solistliğinde gerçekleşti. Değerli rejisör Murat Atak’ın etkileyici anlatımıyla icra edilen konser sanatseverlerin büyük beğenisini topladı.
DevamıESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SENFONİ ORKESTRASI’NDAN UNUTULMAZ KONSER
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Maximilian Cem Haberstock yönetiminde, viyolonsel sanatçısı Poyraz Baltacıgil solistliğinde unutulmaz bir konser daha gerçekleştirdi.
Devamı