14 / 10 / 2024
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Can Okan yönetiminde ve piyanist Eren Yahşi eşliğinde gerçekleştirdiği konser ile beğeni topladı.
Konser H. Berlioz’un Korsan Uvertürü ile başladı. F. Liszt’in Piyano Konçertosu No.2 eseriyle devam etti. Yurt içinde ve yurt dışında birçok ödüle sahip olan piyanist Eren Yahşi ve EBB Senfoni Orkestrası uzun süre alkışlandı. Selam verdikten sonra yeniden sahneye gelen piyanist Eren Yahşi, N. Paganini’nin bestelediği F. Liszt’in piyanoya uyarladığı “La Campanella” eseriyle bis yaptı. İzleyicileri kırmayarak F. Chopin’in Mazurka No.3 Op. 63 eseriyle ikinci bisini yaptıktan sonra, plaket takdimi gerçekleştirildi.
Konserin ikinci bölümü ise değerli orkestra şefi Can Okan yönetiminde F. Mendelssohn’un Senfoni No.5 Op. 107 “Reformasyon” eseri ile devam etti. Plaket takdimi ve yoğun alkışlarla sonlanan gece, bir sonraki konseri 18 Ekim 2024 Cuma günü saat 20.00’de, değerli şef Gürer AYKAL yönetiminde, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleştirmek üzere perdelerini kapadı.
ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SENFONİ ORKESTRASI’NDAN “KLASİK’TEN HOLLYWOOD’A” UNUTULMAZ GECE
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu hafta orkestra şefi Ender Sakpınar yönetiminde, klasik gitar sanatçısı Özberk Miraç Sarıgül solistliğinde unutulmaz bir konsere daha imza attı. “Klasik’ten Hollywood’a Film Müzikleri” başlıklı konserin biletleri günler öncesinden tükenirken, sanatseverler salonu tamamen doldurdu.
DevamıESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SENFONİ ORKESTRASI’NDAN 6 ŞUBAT DEPREMİ ANISINA ANLAMLI KONSER
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu hafta değerli orkestra şefi İbrahim Yazıcı yönetiminde, dünyaca tanınan keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev solistliğinde unutulmaz bir konsere daha imza attı. Yoğun ilgi gören konser, müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.
DevamıESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SENFONİ ORKESTRASI’NDAN ÖZEL YENİ YIL KONSERİ
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası 2025 yılının bitimini özel bir konserle kutladı. Orkestra şefi Ender Sakpınar yönetiminde; Eylem Demirhan (soprano), Ayşe Şenoğul (soprano), Aydın Uştuk (tenor) ve Burak Dabakoğlu (tenor) solistliğinde gerçekleştirilen konser yoğun ilgi gördü ve biletleri günler öncesinden tükendi.
Devamı





