30 / 10 / 2024
ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SENFONİ ORKESTRASINDAN UNUTULMAZ CUMHURİYET BAYRAMI KONSERİ
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, orkestra şefi Tolga Taviş yönetiminde gerçekleştirdiği Cumhuriyet Bayramı Konseriyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu tüm izleyenlere yaşattı. Selva Erdener (Soprano) solistliğinde ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu iş birliğiyle gerçekleşen konserin koro şefi Ebru Kemalbay Eren, rejisörü Murat Atak, metin yazarı ise Gülümden Alev Karaman.
Konserde Cumhuriyet Bayramımıza özel marşlar ve eserler çalındı. Besteci ve akademisyen Turgay Erdener’in, orkestra şefi Tolga Taviş’in beste ve düzenlemelerine yer verildi. Projeksiyondan yansıtılan Kurtuluş Savaşı’ndan cumhuriyetimizin ilanına uzanan görüntülere, anlatıcılar (Derya Daşlı, Birsu Metin, Sinan Aktezcan ve Atakan Celbiş) eşlik etti. Sanatseverler marşlara ve türkülere ellerindeki bayraklarla coşkuyla katıldı.
Konser bitiminde sahneye davet edilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ayşe Ünlüce Cumhuriyetimizin 101. yılını hep birlikte kutlamaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Bu anlamda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasına ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmasında bizlere cumhuriyeti armağan eden Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına selam olsun diyerek teşekkürlerini sundu. Cumhuriyet Bayramına yakışır bir coşkuyla gerçekleşen konser, plaket takdimiyle sona erdi. Geceye katılanlar arasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ayşe Ünlüce, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve İbrahim Arslan, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik ve Tümgeneral Ertunç Ertufanlı vardı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu bütün izleyenlere yaşatan gece, bir sonraki konseri 1 Kasım 2024 Cuma günü saat 20.00’da, orkestra şefi Naci Özgüç yönetiminde, piyanist Güher Pekinel ve Süher Pekinel eşliğinde Atatürk Kültür Sanat ve Kongre merkezinde gerçekleştirmek üzere perdelerini kapadı.
SENFONİ ORKESTRASI’NDAN CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Murat Cem Orhan yönetiminde ve Anatolian Sopranos grubu Çiğdem Önol, Funda Saltaş Ateşoğlu ve Esin Talınlı solistliğinde Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri’yle cumhuriyetimizin 102. yılını coşkuyla kutladı. Konsere katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, eline batonu alıp orkestranın başına geçerek coşkuyu doruğa çıkardı.
DevamıESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SENFONİ ORKESTRASI VE MARİMBA SANATÇISI EREN BİNİCİ’DEN UNUTULMAZ KONSER
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Rustam Rahmedov yönetiminde, perküsyon sanatçısı Eren Binici solistliğinde unutulmaz bir konsere daha imza attı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde orkestranın ve Binici’nin performansı büyük beğeni topladı.
DevamıSENFONİ ORKESTRASI YENİ SEZONU UNUTULMAZ BİR KONSERLE AÇTI
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası 2025-2025 Sezonunu müzikseverlerin hafızalarında uzun süre yer edecek bir konserle açtı. Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konser değerli orkestra şefi Burak Tüzün yönetiminde, ülkemizin önde gelen piyanistlerinden Gökhan Aybulus’un solistliğinde sanatseverlerle buluştu.
Devamı





