23 / 12 / 2024

SENFONİ ORKESTRASI’NDAN UNUTULMAZ KONSER

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Orhun Orhon yönetiminde, Cem Akçora (Korno) ve Onurcan Çağatay (Trompet) solistliğinde unutulmaz bir konser daha gerçekleştirdi.

Konser W.A. Mozart’ın 1 numaralı korno konçertosu ile başladı. İki bölümden oluşan konçertoyu seslendiren korno sanatçısı Cem Akçora ve EBB Senfoni Orkestrası’nın uyumu dinleyicilerden beğeni topladı. Konçertonun ikinci bölümünün genellikle canlı ve zengin bir karaktere sahip olması orkestranın yanı sıra kornonun da ön plana çıkmasını sağladı. Konserin ilk bölümü J. Haydn’ın trompet konçertosuyla devam etti. Üç bölümden oluşan konçertoyu EBB Senfoni Orkestrasıyla birlikte trompet sanatçısı Onurcan Çağatay seslendirdi. Canlı rondo tarzına uygun, sonat formunda solistliğin de çok iyi sergilenmesine geniş olanaklar sağlayan bir finale sahip olan bu eser de sanatseverlerin beğenisini topladı. Değerli orkestra şefi Orhun Orhon’un eserlerle ilgili verdiği önemli bilgiler konserin dikkat çeken anlarındandı.

Konserin ikinci bölümünde EBB Senfoni Orkestrası N. Rimski-Korsakov’un iki numaralı “Antar” isimli senfonisini seslendirdi. Şair Antar’ın çöllerde dolaşırken başına gelenleri konu alan eser uzun süre alkışlandı.

27 Aralık Cuma günü Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde orkestra şefi Ender Sakpınar yönetiminde gerçekleşecek olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Konseri dinleyicilerle buluşacak.


SENFONİ ORKESTRASI’NDAN ANLAMLI KONSER

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Gürer Aykal yönetiminde, viyola sanatçısı Efdal Altun solistliğinde ve koro şefi Özlem Erdoğan yönetimindeki Eskişehir Polifonik Korosu’nun katkılarıyla anlamlı bir konsere imza attı.

Devamı

SENFONİ ORKESTRASI’NDAN ULUSLARARASI PERFORMANS

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu hafta gerçekleştirdiği konserle sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Orkestra şefi Rustam Rahmedov yönetiminde sahneye çıkan orkestraya, piyanistler Muhiddin Dürrüoğlu ve Özgür Aydın ile trompet sanatçısı Renato Lupu solist olarak eşlik etti. Yoğun ilgi gören konser, dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Devamı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SENFONİ ORKESTRASI’NDAN “KLASİK’TEN HOLLYWOOD’A” UNUTULMAZ GECE

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu hafta orkestra şefi Ender Sakpınar yönetiminde, klasik gitar sanatçısı Özberk Miraç Sarıgül solistliğinde unutulmaz bir konsere daha imza attı. “Klasik’ten Hollywood’a Film Müzikleri” başlıklı konserin biletleri günler öncesinden tükenirken, sanatseverler salonu tamamen doldurdu.

Devamı
Copyright © 2014 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.