25 / 05 / 2025
SENFONİ ORKESTRASI’NDAN UNUTULMAZ “İSPANYA GECELERİ” KONSERİ
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın bu hafta gerçekleştirdiği özel “İspanya Geceleri” konseri yoğun ilgi gördü. Unutulmaz konser orkestra şefi Murat Cem Orhan yönetiminde, Ayhan Uştuk (Tenor), Kağan Korad (Gitar) ve Serkan İşcan (Vurmalı Çalgılar) solistliğinde gerçekleşti.
Konserde I. Albeniz, M. de Falla, T. Barrera, G. Bizet gibi birçok önemli bestecinin eserleri seslendirildi. Değerli solist sanatçılar Ayhan Uştuk, Kağan Korad ve Serkan İşcan’ın müzikal yaklaşımı ve güçlü performansı sanatseverlerden büyük beğeni topladı. Konserin en dikkat çeken anlarından biri, değerli orkestra şefi Murat Cem Orhan’ın, Isaac Albéniz’in dünyaca ünlü Asturias (Leyenda) eserinin dramatik bestelenme sürecine dair paylaştığı bilgilerdi. Bu etkileyici anlatım, dinleyicilere eserle duygusal bir bağ kurma imkânı sundu.
Konser sonunda yoğun alkışlarla yeniden sahneye çıkan solist sanatçılar, izleyicilere etkileyici bir final yaşatarak A. Lara’nın Granada ve J. Rodrigo’nun En Aranjuez con tu amor eserlerini seslendirerek bis yaptılar. Unutulmaz konser plaket takdimiyle sona erdi.
Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde 30 Mayıs 2025 Cuma günü saat 20.00’de gerçekleştirilecek Senfoni Orkestrası konserinde yeniden açılmak üzere perdeler kapandı.
SENFONİ ORKESTRASI’NDAN CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Murat Cem Orhan yönetiminde ve Anatolian Sopranos grubu Çiğdem Önol, Funda Saltaş Ateşoğlu ve Esin Talınlı solistliğinde Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri’yle cumhuriyetimizin 102. yılını coşkuyla kutladı. Konsere katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, eline batonu alıp orkestranın başına geçerek coşkuyu doruğa çıkardı.
DevamıESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SENFONİ ORKESTRASI VE MARİMBA SANATÇISI EREN BİNİCİ’DEN UNUTULMAZ KONSER
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Rustam Rahmedov yönetiminde, perküsyon sanatçısı Eren Binici solistliğinde unutulmaz bir konsere daha imza attı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde orkestranın ve Binici’nin performansı büyük beğeni topladı.
DevamıSENFONİ ORKESTRASI YENİ SEZONU UNUTULMAZ BİR KONSERLE AÇTI
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası 2025-2025 Sezonunu müzikseverlerin hafızalarında uzun süre yer edecek bir konserle açtı. Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konser değerli orkestra şefi Burak Tüzün yönetiminde, ülkemizin önde gelen piyanistlerinden Gökhan Aybulus’un solistliğinde sanatseverlerle buluştu.
Devamı
