31 / 10 / 2025

SENFONİ ORKESTRASI’NDAN CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Murat Cem Orhan yönetiminde ve Anatolian Sopranos grubu Çiğdem Önol, Funda Saltaş Ateşoğlu ve Esin Talınlı solistliğinde Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri’yle cumhuriyetimizin 102. yılını coşkuyla kutladı. Konsere katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, eline batonu alıp orkestranın başına geçerek coşkuyu doruğa çıkardı.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konserin açılış konuşmasında orkestra şefi Murat Cem Orhan, “Bizler sanatçılar olarak eğer bugün bu sahnede sizlere konser sergileyebiliyorsak, konservatuvarlarda okuyabilmiş eğitim görebilmişsek, sizler Eskişehir’de mükemmel bir salonda konser veriyorsanız hiç şüphesiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu sayesindedir.” ifadelerine yer verdi. Orhan, konuşmasının ardından sanatseverleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na davet etti.

Konserde M. Glinka, G. Bizet, G. Puccini, U.C. Erkin, E. Sayan gibi birçok önemli bestecinin eserlerine yer verildi. Orkestranın ve solist sanatçıların teknik beceriyle duygusal yorum gücünü bir araya getiren performansı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusuna yakışır bir konserin sahnelenmesini sağladı. Konserin sonunda izleyicilerin yoğun alkışlarıyla yeniden sahneye gelen sanatçılar, sanatseverlerle birlikte İzmir Marşı’nı seslendirdi. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün saygıyla anıldığı gece, Cumhuriyet coşkusuna yakışan anlamlı bir finalle tamamlandı.

Konsere katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce orkestra şefini, solistleri ve orkestrayı tebrik ederek, sanatseverlerle birlikte bu özel konserde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Başkan Ünlüce, “Sevgili Eskişehirliler, sevgili sanatseverler, bu güzel, coşkulu ve heyecan dolu geceyi bize armağan eden, her zaman gurur kaynağımız olan, göğsümüzü kabartan ama özellikle 29 Ekimlerde, Cumhuriyet Bayramlarımızda bizlere bambaşka bir heyecan yaşatan Senfoni Orkestramıza yürekten teşekkür ediyoruz. Bu akşam, eşsiz sesleriyle bizlere unutulmaz bir gece yaşatan konuk sanatçılarımıza, sopranolarımıza; özellikle ikinci bölümde giydikleri kırmızı kıyafetleriyle al bayrağımızı sahnede dalgalandıran Cumhuriyet kadınlarına teşekkür ediyoruz. Her zaman gönlümüzde taht kuran değerli orkestra şefimize ve orkestramızın tüm üyelerine de alkışlarımızı gönderiyoruz. Ama en büyük alkış sizlere, sevgili Eskişehirlilere gelsin. Bu sanat yolculuğunda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, sanata gönül vermiş, sanatın her zaman yanında olan siz değerli sanatseverlere sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız. Cumhuriyet Eskişehir’e çok yakışıyor, Eskişehir de Cumhuriyet’e.” ifadelerini kullandı. Başkan Ünlüce, konuşmasının ardından eline batonu alarak orkestrayı büyük bir zarafetle yönetti; salon, notaların ritmine karışan coşku ve alkışlarla adeta büyülendi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 6 Kasım 2025 saat 20.00’de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde “Atatürk’ü Anma Konseri” ile sanatseverlerle buluşacak.


SENFONİ ORKESTRASI’NDAN CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Murat Cem Orhan yönetiminde ve Anatolian Sopranos grubu Çiğdem Önol, Funda Saltaş Ateşoğlu ve Esin Talınlı solistliğinde Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri’yle cumhuriyetimizin 102. yılını coşkuyla kutladı. Konsere katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, eline batonu alıp orkestranın başına geçerek coşkuyu doruğa çıkardı.

Devamı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SENFONİ ORKESTRASI VE MARİMBA SANATÇISI EREN BİNİCİ’DEN UNUTULMAZ KONSER

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Rustam Rahmedov yönetiminde, perküsyon sanatçısı Eren Binici solistliğinde unutulmaz bir konsere daha imza attı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde orkestranın ve Binici’nin performansı büyük beğeni topladı.

Devamı

SENFONİ ORKESTRASI YENİ SEZONU UNUTULMAZ BİR KONSERLE AÇTI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası 2025-2025 Sezonunu müzikseverlerin hafızalarında uzun süre yer edecek bir konserle açtı. Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konser değerli orkestra şefi Burak Tüzün yönetiminde, ülkemizin önde gelen piyanistlerinden Gökhan Aybulus’un solistliğinde sanatseverlerle buluştu.

Devamı
Copyright © 2014 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.